Savršeni grad

Zbilja im je pripravio grad. (Heb 11,16)

Bez zagađenja, bez grafita, bez smeća, bez ljuštenja boje ili trunlih garaža, bez uvenule trave ili razbijenih boca, bez oštrih uličnih razgovora, bez provokativnih suočavanja, bez svađa i nasilja u obitelji, bez opasnosti u noći, bez požara ili laganja, ili krađa, ili ubijanja, bez vandalizma i bez ičega ružnog.

Božji će grad biti savršen jer će Bog biti ondje. On će hodati u njemu i govoriti u njemu i očitovat će se u svakom njegovu dijelu. Sve što je dobro i lijepo, i sveto, i mirno, i sretno bit će tamo jer će i Bog biti tamo.

Tamo će biti savršena pravda i svaka će bol, koju smo propatili zbog poslušnosti Kristu, biti nadoknađena tisuću puta. I taj grad nikada neće propasti. Zapravo, sjajit će sve sjajnije i sjajnije dok se vječnost bude protezala u beskrajne godine sve veće radosti.

Kad budete željeli ovaj grad iznad svega drugog na Zemlji, dat ćete čast Bogu koji je, prema Hebrejima 11,10, graditelj i tvorac toga grada. A kad Bog primi čast, zadovoljstvo mu je biti vašim Bogom i ne srami se toga.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-perfect-city

Podijelite ovu objavu: