Sotonina slastičarnica

Prema tome, budući da je Krist umro tijelom, i vi se oboružajte istom mišlju – jer onaj koji je trpio tijelom prekinuo je s grijehom. (1 Pet 4,1)

Ovaj vas redak prvo zbuni. Je li Krist morao prekinuti s grijehom? Ne! „On koji ne učini grijeha…“ (1 Pet 2,22).

Onda razumijete. Kad se uhvatimo s mišlju da je Krist patio za nas, shvatimo da smo mi umrli s njim. „On koji osobno u svom tijelu naše grijehe uznese na križ da mi, umrijevši svojim grijesima, živimo pravednosti“ (1 Pet 2,24).

Kad umremo s njim, prekidamo s grijehom.

Isto je kao i u Rimljanima 6: „Ovo znamo: naš je stari čovjek razapet zajedno s Isusom da se uništi ovaj grešni čovjek, tako da više ne robujemo grijehu, jer tko je mrtav, slobodan je od grijeha… Tako i vi smatrajte sebe mrtvima grijehu, a živima Bogu u Kristu Isusu“ (Rim 6,6-7, 11).

Petar kaže: „Naoružajte se tom mišlju!“

Pavao kaže: „Smatrajte sebe mrtvima!“

Oružje za naš odmor je misao / razmatranje.

Kad Sotonine kušnje dođu – požuda, krađa, laž, čežnja, ljubomora, osveta, poniženje, strah – naoružajte se ovom mišlju: Kad je moj Gospod patio i umro da me oslobodi grijeha, ja sam umro grijehu!

Kad vam Sotona kaže: Zašto sebi uskraćuješ zadovoljstvo požude? Zašto se baviti neredom koji možeš izbjeći laganjem? Zašto ne nastaviš i ne dobiješ taj bezopasni luksuz za kojim čezneš? Zašto ne tražiš pravdu i vratiš istom uvredom koju si primio?

Odgovorite mu: Božji je Sin patio (stvarno patio!) kako bi me izbavio od grijeha. Ne mogu vjerovati da je patio kako bi me učinio bijednim. Stoga, ono za što je umro mora biti divnije nego zadovoljstvo grijeha. S obzirom na to da mu vjerujem, moja je osjetljivost na tvoj mamac uvenula i umrla.

Sotono, odlazi! Moja usta više ne sline kad hodam pokraj tvoje slastičarnice.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/satan-s-candy-store

Podijelite ovu objavu: