Svjetlo iznad svjetla

Dakle, ako ste uskrsli s Kristom, tražite ono što je gore, gdje se nalazi Krist sjedeći Bogu s desne strane! Svraćajte misao na ono što je gore, ne na ono što je na zemlji. (Kol 3,1-2)

Isus Krist osvježava. Prelazak u stanje bez Krista čini dušu suhom.

U početku možda preskočiti molitvu i zapostaviti Riječ pruža osjećaj slobode i zabave. Ali, onda platimo za to: ispraznost, nemoć, ranjivost na grijeh, zabrinutost oko nevažnoga, površni odnosi i zastrašujući gubitak interesa u slavljenju i stvarima koje čini Duh.
Nemojte dopustiti da ljeto osuši vašu dušu. Bog je stvorio ljeta kao predokus neba, ne zamjenu za nebo.

Ako vam poštar donese pismo zaručnika / zaručnice, nemojte se zaljubiti u poštara. Nemojte se zaljubiti u pretpremijeru i naći se nesposobnim voljeti realnost koja dolazi.

Isus Krist je osvježavajuće središte ljeta. On je nadmoćan u svemu (Kol 1,18), uključujući godišnje odmore i piknike i utakmice i duge šetnje i roštiljade, On nas poziva ovo ljeto: „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti“ (Mt 11,28).
Želimo li to? To je pravo pitanje. Krist nam daje sebe u proporcijama u kojima želimo Njegovo osvježenje. „Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim“ (Jer 29,13).

Petrova kaže: „Dakle, obratite se i povratite se da vam se izbrišu grijesi, tako da od Gospodnje prisutnosti mogu doći vremena utjehe“ (Dj 3,19-20). Obraćenje nije samo odvraćanje od grijeha već i okretanje prema Bogu otvorenim, iščekujućim i pokornim srcima.

Kakav je to ljetni način razmišljanja? To je način razmišljanja iz Poslanice Kološanima 3,1-2 „Ako ste uskrsli s Kristom, tražite ono što je gore, gdje se nalazi Krist sjedeći Bogu s desne strane! Svraćajte misao na ono što je gore, ne na ono što je na zemlji.“
Ovo je Božja zemlja! To je pretpremijera stvarnosti vječnog ljeta jer „Gradu ne treba sunce ni mjesec da svijetle u njemu, jer ga je rasvijetlio sjaj Božji, a Janje mu je svjetiljka“ (Otk 21,23).

Ljetno je sunce samo običan pokazivač na sunce kakvo će jednog dana biti. Slava Božja. Ljeto postoji da to pokazuje i odražava. Želite li imati oči koje vide? Gospodine, daj nam da vidimo svjetlo iznad svjetla.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-light-beyond-the-light

Podijelite ovu objavu: