Zašto imate tijelo

Jer ste kupljeni. Proslavite, dakle, Boga svojim tijelom. (1 Kor 6,20)

Bog nije stvorio materijalan svijet bez ikakva smisla. On je imao svrhu, prije svega kako bi dodao načine na koje je Njegova slava dobila oblik i pokazala se. „Nebesa slavu Božju kazuju, naviješta svod nebeski djelo ruku njegovih“ (Ps 19,1).

Naša su tijela u istoj kategoriji fizičkih stvari koje je Bog stvorio s razlogom. On neće odustati od svoga plana, da proslavi sebe kroz ljudska bića i ljudska tijela.

Zašto Bog prolazi kroz svu to napast, prljajući svoje ruke, kao što se to dogodilo s našim propadanjem, grijehom uprljanim tijelom, kako bi ga ponovno obnovio kao uskrslo tijelo i odjenuo besmrtnošću? Odgovor: zato što je Sin platio cijenu smrti kako bi se Očeva svrha u materijalnom svemiru ispunila, da bi bila proslavljena u Njemu, uključujući naša tijela, uvijek i zauvijek.

Ovaj tekst kaže: „Kupljeni ste cijenom [smrću njegovog Sina]. Zato dakle proslavite Boga svojim tijelom.“ Bog neće zanemariti ili obeščastiti djelo svoga Sina. Bog će častiti Njegovo djelo tako što će podići naša tijela iz mrtvih, a mi ćemo ih koristiti kako bismo ga proslavljali uvijek i zauvijek.

Zato sada imate svoje tijelo. I zato će po uskrsnuću ono biti poput Kristova slavnog tijela.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/why-you-have-a-body

Podijelite ovu objavu: