Bog gleda na ponizne

Bog vječni tvoje je utočište, a na zemlji drevna njegova mišica. (PnZ 33,27)

Možda trenutno prolazite stvari koje vas na bolan način pripremaju za neke dragocjene službe za Isusa i njegov narod. Kad osoba udari dno s osjećajem ništavosti ili beznadnosti, možda otkrije da je udarila u Vječnu Stijenu.

Sjećam se predivne rečenice iz Psalma 138,6 koju smo čitali prošle subote na našem sastanku uz doručak: „Zaista, uzvišen je Jahve, ali gleda na ponizna.“

Ne možete potonuti tako nisko, očajavajući nad vlastitim resursima, a da Bog ne vidi i da mu nije stalo. Zapravo, on je na dnu i čeka da vas uhvati. Kao što je Mojsije rekao: „Bog vječni tvoje je utočište, a na zemlji drevna njegova mišica“ (PnZ 33,27).

Da, On vidi da drhtite i klizite. On vas može (i često to učini) uhvatiti prije negoli udarite u dno. Ali ovaj put ima neke nove lekcije kojima vas uči.

Psalmist je u Psalmu 119,71 rekao: „Dobro mi je što sam ponižen da bih tvoja naučio pravila.“ On ne kaže da je to lako ili zabavno ili ugodno. Gledajući unatrag, jednostavno kaže: „To je bilo dobro za mene.“

Prošli sam tjedan čitao knjigu škotskog propovjednika Jamesa Stewarta. On je rekao: „U službi ljubavi samo ranjeni vojnici mogu služiti.“ Zato vjerujem da baš sad Bog neke od vas sprema za dragocjenu službu ljubavi. Zato ste ranjavani.

Nemojte misliti da su vaše rane nastale izvan Božjega milostivog plana. Sjetite se riječi: „Vidite sada da ja, ja jesam, i da drugog Boga pored mene nema!… ja udaram i iscjeljujem“ (PnZ 32,39).

Neka Bog dodijeli posebnu milost vama koji uzdišete pod nekim teretom. S čežnjom pogledajte nove nježnosti i ljubavi koje vam Bog udjeljuje čak i sad.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/god-regards-the-lowly

Podijelite ovu objavu: