Bog nas osnažuje kroz druge

„Šimune, Šimune, pazi, sotona je dobio dopuštenje da vas može rešetati kao pšenicu, ali ja sam molio za te da tvoja vjera ne malakše. Tako i ti, kad se jedanput vratiš k meni, učvrsti svoju braću!“ (Lk 22,31-32)

Što je s ostalih deset apostola (ne računajući Judu)?

Sotona će i njih rešetati. Je li Isus molio za njih?

Da, jest. Ali nije molio Oca da čuva njihovu vjeru na isti način kako je čuvao Petrovu.

Bog je slomio leđa Petrova ponosa i samopouzdanja one noći u agoniji Sotonskog sita. Ali nije ga napustio. Okrenuo ga je natrag i oprostio mu, obnovio ga i osnažio njegovu vjeru. A sad je Petrova služba bila osnažiti ostalu desetoricu.

Isus je providio za desetoricu tako što je providio za Petra. Osnaženi je postao osnaživač.

Ovdje je velika pouka za nas. Ponekad će se Bog obračunati s vama direktno, osnažujući samo vašu vjeru u ranim jutarnjim satima. Ali većinu će vremena (mogli bismo reći 10 od 11 puta) Bog osnažiti vašu vjeru kroz drugu osobu.

Bože, pošalji nam nekog Šimuna Petra koji će donijeti samo riječ milosti koju trebamo kako bi nas očuvala u vjeri: neko svjedočanstvo kako „večer donese suze, a jutro klicanje“ (Ps 30,6).

Vječna je sigurnost projekt zajednice. Kad god Bog hrabri vaše srce s obećanjem da u Sotoninu rešetanju vaša vjera neće klonuti, uzmite to ohrabrenje i udvostručite svoju radost tako što ćete to iskoristiti da osnažite svoju braću i sestre.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/god-strengthens-us-through-others

Podijelite ovu objavu: