Bolje nego novac, seks i moć

Ne gubite svoga pouzdanja! Njemu pripada velika nagrada. (Heb 10,35)

Moramo razmišljati o Božjoj nadmoći kao o svojoj velikoj nagradi, većoj od svega što svijet može ponuditi. Ako to ne činimo, voljet ćemo svijet, kao i svatko drugi, i živjeti kao i svatko drugi.

Zato, uzmite u obzir stvari koje pokreću svijet i razmislite koliko je Bog bolji i postojaniji. Uzmite novac, ili seks, ili moć, i razmislite o njima u odnosu na smrt. Smrt će odnijeti svaki od njih. Ako za to živite, nećete puno dobiti, a što i dobijete, to ćete izgubiti.

Ali, Božje je blago postojano. Ono traje. Traje i nakon smrti. Bolje je nego novac jer Bog posjeduje sav novac i on je naš Otac. „Sve je vaše, a vi ste Kristovi, a Krist je Božji“ (1 Kor 3,22-23).

Bolje je nego seks. Isus nikad nije imao seksualnih odnosa, a bio je najispunjeniji i najpotpuniji čovjek koji će ikad postojati. Seks je sjena – slika – veće stvarnosti, odnosa i zadovoljstva koje će seks učiniti dosadnim.

Božja je nagrada bolja nego moć. Nema veće ljudske moći nego biti dijete Svemogućeg Boga. „Ne znate li da ćemo suditi anđelima!“ (1 Kor 6,3).

Možemo tako nastaviti dalje i dalje. U usporedbi sa svime što svijet može ponuditi, Bog je bolji i postojaniji.

Dakle, nema usporedbe. Bog pobjeđuje – svaki put. Pitanje je: Hoćemo li ga imati? Hoćemo li se probuditi iz zanosa ovoga prolaznog svijeta i vidjeti, vjerovati, radovati se i voljeti?

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/better-than-money-sex-and-power

Podijelite ovu objavu: