Dva načina kako se sjećati Isusa

Sjećaj se Isusa Krista koji je uskrsnuo od mrtvih, rođen od Davidova potomstva! Tako to uči moja Radosna vijest. (2 Tim 2,8)

Pavao spominje dva specifična načina kako se sjećati Isusa: Sjećajte ga se kao uskrslog od mrtvih. I sjećajte ga se kao Davidova potomka. Zašto baš ove dvije stvari o Isusu?

Zato što, ako je uskrsnuo od mrtvih, onda je živ i pobjednik je nad smrću. „Ako zbilja u vama stanuje Duh onoga koji uskrisi Isusa od mrtvih, onaj koji uskrisi Krista Isusa od mrtvih, oživit će i vaša smrtna tjelesa po svome Duhu koji stanuje u vama“ (Rim 8,11).

To znači da, bez obzira na to ako patnja postane ozbiljna, najgore što može učiniti na ovoj Zemlji je ubiti vas. A Isus je izvadio žalac iz tog neprijatelja. On je živ. A bit ćete i vi. „Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, a duše ne mogu ubiti“ (Mt 10,28).

Isusovo uskrsnuće nije bilo slučajno uskrsnuće. To je bilo uskrsnuće Davidova sina. „Sjećaj se Isusa Krista koji je uskrsnuo od mrtvih, rođen od Davidova potomstva!“ Zašto to Pavao kaže?

Zato što je svaki Židov znao što to znači. To znači da je Isus Mesija (Iv 7,42). A to znači da ovo uskrsnuće nije bilo slučajno uskrsnuće, već uskrsnuće vječnog Kralja. Slušajte riječi anđela Mariji, Isusovoj majci:
„Evo, ti ćeš začeti i roditi Sina komu ćeš nadjenuti ime Isus. On će biti velik i zvat će se Sin Previšnjega. Gospodin Bog dat će mu prijestolje Davida, oca njegova. On će vladati kućom Jakovljevom dovijeka. I kraljevstvo njegovo neće imati svršetka.“ (Lk 1,31-33)

Tako, sjećajte se Isusa, onoga kome služite, i onog za koga patite. On je živ i vladat će zauvijek, i Njegovo kraljevstvo neće imati svršetka. Bez obzira na to što vam učinili, ne trebate se bojati.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/two-ways-to-remember-jesus

Podijelite ovu objavu: