Idite izravno Bogu

U taj dan molit ćete u moje ime. Ne kažem vam da ću ja moliti za vas, jer vas sam Otac ljubi, budući da ste vi mene ljubili i vjerovali da sam izašao od Boga. (Iv 16,26-27)

Ne činite Božjeg Sina većim Posrednikom nego što on jest.

Isus kaže: „Ne kažem da ću ja moliti [Oca] za vas.“ Drugim riječima, neću se postaviti između vas i Oca, kao da ne možete izravno otići k njemu. Zašto? „Jer vas sam Otac ljubi.“

To je zapanjujuće! Isus nas je upozorio da ne mislimo o Svemogućem Bogu kao o nekome tko nije voljan izravno nas primiti u svoju prisutnost. Pod „izravno“ mislim na ono što je Isus mislio kad je rekao: „Neću nositi vaše molbe Bogu umjesto vas. Možete ići izravno k njemu. On vas ljubi. On želi da dođete. Nije ljut na vas.“

Istina je da ni jedno grešno ljudsko biće nema pristup Ocu osim kroz Isusovu krv (Heb 10,19-20). On posreduje za nas sada (Rim 8,34; Heb 7,25). On je sada naš zagovornik kod Oca (1 Iv 2,1). On je sada naš Veliki Svećenik pred Božjim prijestoljem (Heb 4,15-16). Rekao je: „Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni“ (Iv 14,6).

Da. No Isus nas štiti od toga da Njegovu posredstvu ne pridajemo prevelik značaj. „Ne kažem vam da ću ja moliti za vas, jer vas sam Otac ljubi.“ On je tamo. On proviđa stalno prisutnog i vječno živog svjedoka da je Otac otklonio svoj gnjev od nas.

Ali, nije tamo da govori umjesto nas, ili da nas drži na udaljenosti od Oca, ili da naviješta da je Očevo srce zatvoreno ili nesklono nama – zato kaže: „jer vas sam Otac ljubi“.

Stoga, dođite! Dođite s pouzdanjem (Heb 4,16). Dođite s očekivanjem. Dođite očekujući osmijeh. Dođite drhteći od radosti, ne od straha.

Isus govori: „Ja sam načinio put do Boga. Neću vam stajati na putu.“ Dođite.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/go-directly-to-god

Podijelite ovu objavu: