Istinska vjera čezne za Kristom

Jednako će se i Krist, pošto je prinesen samo jedanput da uzme grijehe sviju, drugi put pokazati, bez odnosa prema grijehu, onima koji ga iščekuju da im dadne potpuno spasenje. (Heb 9,28)

Što morate učiniti kako biste znali da su vaši grijesi oprani krvlju Kristovom i da će vas, kad dođe, zaštititi od Božjega gnjeva i uvesti u vječni život? Odgovor je: Pouzdajte se u Krista na način kojim ćete čeznuti da On dođe.

On dolazi spasiti one koji ga željno iščekuju. Kako se možete pripremiti za to? Kako možete iskusiti Božje oproštenje u Kristu i pripremiti se za susret s njim? Pouzdajući se u njega na način kojim ćete čeznuti da dođe.

Željno je iščekivanje Krista jednostavan znak da ga ljubimo i istinski vjerujemo u njega.

Postoji lažna vjera koja samo želi izbjeći pakao, ali nema čežnju za Kristom. Takva vjera ne spašava. Niti proizvodi željno iščekivanje Kristova dolaska. Ona bi radije da Krist ne dođe koliko god je to dugo moguće, tako da može imati što je više moguće ovog svijeta.

No vjera koja se stvarno drži Krista kao blaga, nade i radosti vjera je koja čini da čeznemo za Kristovim dolaskom, a to je vjera koja spašava.

Zato vas pozivam, okrenite se od svijeta i od grijeha Kristu. Ne uzimajte ga samo kao osiguranje od požara, već kao svoga željno očekivanog zaručnika, prijatelja i Gospodina.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/authentic-faith-is-eager-for-christ

Podijelite ovu objavu: