Isus čuva svoje ovce

Šimune, Šimune, pazi, sotona je dobio dopuštenje da vas može rešetati kao pšenicu, ali ja sam molio za te da tvoja vjera ne malakše. Tako i ti, kad se vratiš k meni, učvrsti svoju braću! (Lk 22,31-32)

Iako je Petar puno puta pao, Isusova ga je molitva sačuvala od krajnje propasti. Doveden je do gorkog pokajanja i zatim obnovljen do radosti i hrabrosti Pedesetnice. Tako Isus posreduje i za nas danas, da naša vjera ne malakše (Rim 8,34).

Isus je obećao da će sačuvati svoje ovce i da one neće nikad propasti. „Moje ovce slušaju glas moj. Ja ih poznajem, i one idu za mnom. Ja im dajem vječni život. One sigurno neće nigda propasti i nitko ih neće oteti iz moje ruke“ (Iv 10,27-28).

Razlogo ovome je što Bog radi kako bi očuvao vjeru ovaca. „Onaj koji u vama započe dobro djelo, dovršit će ga do dana Isusa Krista“ (Fil 1,6, Varaždinski prijevod).

Nismo ostavljeni sami boriti se bitku vjere. „Bog je, naime, onaj koji proizvodi u vama i htjenje i djelovanje da mu se možete svidjeti“ (Fil 2,13).

Imate sigurnost u Božjoj Riječi da, ako ste Njegovo dijete, On će vas „osposobiti za svaku vrstu dobra djela, da mognete izvršiti njegovu volju! Neka ostvari u nama ono što je pred njim ugodno po Isusu Kristu“ (Heb 13,21).

Izdržljivost naše vjere i radosti krajnje je i odlučno u Božjim rukama. Da, moramo se boriti. Ali, ta je borba Božje „djelovanje u nama“. A on će zasigurno to učiniti jer „koje je opravdao, one je i proslavio“ (Rim 8,30).

On neće izgubiti ni jednog od onih koje je doveo vjeri i opravdao.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/jesus-keeps-his-sheep

Podijelite ovu objavu: