Isus je ono što tražite

Dana mi je sva vlast, nebeska i zemaljska. Zato idite i učinite sve narode učenicima mojim! Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga! Učite ih da vrše sve što sam vam zapovjedio! Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta. (Mt 28,18-20)

Posljednje poglavlje Evanđelja po Mateju je prozor koji se otvara u zoru slave uskrslog Krista. Kroz njega možete vidjeti barem tri ogromna vrha u planinskom lancu Kristova karaktera: vrh Njegove snage; vrh Njegove dobrote i vrh Njegove svrhovitosti.

Svi u svojim srcima znamo da, ako će uskrsli Krist zadovoljiti našu želju da se divimo veličini, to će biti Njegova veličina.

Ljudi koji su preslabi da bi ispunili svoje svrhe ne mogu zadovoljiti našu želju da se divimo veličini. Još se manje divimo ljudima koji nemaju svrhu u životu, a nikako onima čije su svrhe potpuno sebične i neljubazne.

Ono što čeznemo vidjeti i znati je Osoba čija je snaga neograničena, čija je dobrota blaga, i čija je svrha jedna i nepokolebljiva.

Novinari, pjesnici, filmski producenti i TV pisci tu i tamo stvore sjenu te Osobe. Ali ne mogu ispuniti našu čežnju za slavljenjem više nego što mjesečni National Geographic može zadovoljiti moju čežnju za Grand Canyonom.

Moramo imati pravu stvar. Moramo vidjeti Original snage, dobrote i svrhovitosti. Moramo vidjeti i slaviti uskrslog Krista.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/jesus-is-who-you-re-looking-for

Podijelite ovu objavu: