Značenje uskrsnuća

Ako ustima svojim priznaješ Isusa Gospodina i srcem svojim vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. (Rim 10,9)

Uskrsnuće znači da je Bog za nas. On cilja na to da se svrsta s nama. Cilja da prebrodimo sve svoje osjećaje napuštenosti i otuđenja.
Isusovo uskrsnuće je Božji proglas Izraelu i svijetu da ne možemo zaraditi put u slavu, već da On namjerava učiniti nemoguće kako bi nas doveo tamo.

Uskrsnuće je Božje obećanje da će svi koji se pouzdaju u Isusa biti primatelji Božje snage koja nas vodi na put pravednosti i kroz dolinu smrti.

Stoga, vjerovati u svome srcu da je Bog uskrisio Isusa od mrtvih puno je više od samog prihvaćanja tog čina. To znači biti uvjeren da je Bog za vas, da se svrstao s vama, da mijenja vaš život i da će vas spasiti za vječnu radost.

Vjerovati u uskrsnuće znači pouzdati se u sva obećanja o životu, nadi i pravednosti.

Znači biti tako uvjeren u Božju snagu i ljubav da nas nikakav strah ili zemaljski gubitak ili zemaljski dobitak neće namamiti da budemo neposlušni Njegovoj volji.

To je razlika između Sotone i svetih. O, neka Bog obreže naša srca da ga ljubimo i odmaramo se u uskrsnuću Njegova Sina.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/what-the-resurrection-means

Podijelite ovu objavu: