Kad je lončar za nas

Jao onome tko raspravlja s tvorcem svojim; a sud je među glinenim sudovima? Kaže li glina lončaru: „Što radiš?“ ili djelo njegovo: “Kljast si!“ (Iz 45,9)

Božje veličanstvo veliča se kad ga vidimo kroz leće stvaranja ex nihilo (iz ničega). On zapovijeda ništavilu, i ono sluša te postaje nešto.

Iz ničega On stvara glinu, a iz gline stvara nas – Božje glinene posude (Iz 45,9) – Njegov posjed, određen za Njegovu slavu, u totalnoj ovisnosti o njemu.

„Znajte da je Jahve Bog: on nas stvori, i mi smo njegovi, njegov smo narod i ovce paše njegove“ (Ps 100,3). Ponižavajuće je biti ovca ili posuda koja pripada nekom drugom.

Jutros sam čitao Izaiju i pronašao još jednu izjavu o Božjoj veličanstvenosti. Kad sam je spojio s Božjom apsolutnom moći i pravom kao Stvoritelja, nastala je vatra koja me pogodila u srce. Bum!

U Izaiji 33,21 piše: „Ondje nam je Jahve silni!“

Za nas! Za nas! Stvoritelj je za nas, a ne protiv nas. Sa svom moći u svemiru i potpunim pravom da čini što želi s onim što je napravio – on je za nas!

„Oko nijedno nije vidjelo, da bi koji bog, osim tebe, takvo što činio onima koji se uzdaju u njega“ (Iz 64,4). „Ako je Bog za nas, tko će biti protiv nas?“ (Rim 8,31).

Znate li za išta utješnije, sigurnije i slađe od toga da je Gospod cijelim svojim veličanstvom za vas?

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/when-the-potter-is-for-us

Podijelite ovu objavu: