Kad se poslušnost čini nemogućom

Vjerom je Abraham, kad je bio stavljen na kušnju, prinio Izaka.“ (Heb 11,17)

Za mnoge od vas upravo sada – a za vas ostale kad dođe vrijeme – poslušnost se čini kao kraj sna. Osjećate da, ako učinite ono na što vas poziva Božja Riječ ili Božji Duh, to će vas učiniti bijednima i da nema načina kako Bog to može okrenuti na dobro.

Možda je Božja zapovijed, ili poziv koji čujete upravo sad, taj da ostanete u braku ili da ostanete sami, da ostanete na poslu ili da ga napustite, da se krstite, da ne šutite o Kristu na poslu, da odbijete napraviti kompromis, da nekoga suočite s njegovim grijehom, da se usudite krenuti u novi posao, da budete misionar. I dok to gledate ograničenim umom, izgledi da to učinite vrlo su mali – to je kao gubitak Izaka.

Razmotrili ste svaki ljudski kut gledanja i nemoguće je da sve izađe na dobro.

Sad znate kako je bilo Abrahamu. Ova je priča u Bibliji za vas.

Želite li Boga, Njegov put i Njegova obećanja više od ičega drugog, i vjerujete li da On može i hoće poštovati vašu vjeru i poslušnost tako što se nećete sramiti zvati ga svojim Bogom, i želite li iskoristiti svu Njegovu mudrost, moć i ljubav da okrene put poslušnosti u put života i radosti?

To je kriza s kojom se trenutno suočavate: Želite li Njega? Hoćete li se pouzdati u Njega? Božja Riječ za vas je: Bog je dostojan i Bog može.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/when-obedience-feels-impossible

Podijelite ovu objavu: