Kraj evanđelja

Koliko će nas sigurnije spasiti od srdžbe sada kada smo već opravdani njegovom krvi. Jer ako smo izmireni s Bogom smrću njegova Sina dok smo još bili neprijatelji, mnogo ćemo se sigurnije, već izmireni, spasiti njegovim životom. Ali ne samo to već se i ponosimo u Bogu po našem Gospodinu Isusu Kristu, po kome smo sad postigli izmirenje. (Rim 5,9-11)

Od čega trebamo spasenje? 9. stih jasno kaže: od Božje srdžbe. Ali, je li to najveća, najbolja, najpunija i najzadovoljavajuća nagrada Evanđelja?

Ne. 10. stih kaže: „mnogo ćemo se sigurnije… spasiti njegovim životom.“ A 11. stih zatim završava priču: „Ali ne samo to već se i ponosimo u Bogu.“

To je kraj i najveće dobro Dobre vijesti. Nema ništa „višeg od toga“ nakon toga. Još samo Pavao govori kako smo došli dotle: „po našem Gospodinu Isusu Kristu po kome smo sad postigli izmirenje.“

Kraj Evanđelja je da se „ponosimo u Bogu“ (engl. prijevod: „radujemo u Bogu“). Najviše, najpunije, najdublje, najslađe dobro Evanđelja je Bog sam, u kojem uživa njegov otkupljeni narod.

Bog je u Kristu postao cijena (Rim 5,5-8) i Bog je u Kristu postao nagrada (Rim 5,11). Evanđelje je dobra vijest da je Bog za nas kupio vječno uživanje u sebi.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-end-of-the-gospel

Podijelite ovu objavu: