Krajnja realnost je tu

Glavno je u ovom izlaganju: imamo takva velikog svećenika koji sjede s desne strane prijestolja Veličanstva na nebesima, službenik Svetišta i pravog Šatora, onoga koji podiže Gospodin, a ne čovjek. (Heb 8,1-2)

Božić je zamjena sjena pravom stvari.

Hebrejima 8,1-2 na neki je način sažetak. Poanta je da jedan svećenik, koji je između nas i Boga, koji nas izmiruje s Njim i moli Boga za nas, nije običan, slab, grešan, umirući svećenik kao u vrijeme Starog zavjeta. On je Božji Sin – jak, bezgrešan, neuništivog života.

Ne samo to, On ne služi i zemaljskom šatoru koji ima ograničeno mjesto, veličinu, stari, izgriza ga moljac, biva natopljen, spaljen, poderan i ukraden. Ne, Hebrejima 8,2 kaže da je Krist „službenik Svetišta i pravog Šatora, onoga koji podiže Gospodin, a ne čovjek.“ To je stvarnost u nebu. To je bacilo sjenu na Sinaju, koju je Mojsije prepisao.

Prema Hebrejima 8,1, još veći od sjene naš je Veliki Svećenik koji sjedi s desne strane prijestolja Veličanstva. Ni jedan svećenik Starog zavjeta to nije mogao reći. Isus stvari rješava izravno s Bogom Ocem. Ima počasno mjesto pokraj Oca koji ga beskrajno voli i poštuje. Stalno je s Bogom. To nije sjena stvarnosti kao zavjese, zdjele, stolovi, svijeće, odore, rese, ovce, koze i golubovi. To je krajnja, završna stvarnost: Bog i njegov Sin u odnosu ljubavi i svetosti za naše vječno spasenje.

Krajnja su stvarnost Osobe Božanstva u odnosu, razmatrajući kako će se njihovo veličanstvo, svetost, ljubav, pravda, dobrota i istina manifestirati u otkupljenim ljudima.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-final-reality-is-here

Podijelite ovu objavu: