Milost za Novu godinu

Milošću sam Božjom ono što jesam. A milost koju mi je Bog dao nije bila bez uspjeha. Naprotiv, trudio sam se više nego oni svi; ne ja, nego milost Božja sa mnom. (1 Kor 15,10)

Milost nije samo Božja narav da nam čini dobro kad to ne zaslužujemo. To je stvarna Božja snaga koja djeluje i čini da se dobre stvari događaju u nama i za nas.

Božja je milost bila Božje djelovanje u Pavlu koje ga je tjeralo da naporno radi: „Milošću sam Božjom… trudio se više nego oni svi.“ Zato, kad Pavao kaže: „Radite oko svojega spasenja“, dodaje: „Jer Bog je taj koji iz Svoje dobrohotnosti izvodi u vama i htijenje i djelovanje“ (Fil 2,12-13). Milost je snaga od Boga kojom činimo dobre stvari u nama i za nas.

Ta je milost i prošla i buduća. Neprestano teče preko neprimjetnog vodopada sadašnjosti, od nepresušne rijeke milosti koja nam dolazi iz budućnosti, u neprestano rastući spremnik milosti u prošlosti.

U sljedećih pet minuta, primit ćete dostatnu milost koja za vas teče iz budućnosti, i skupit ćete dodatnih pet minuta te milosti u spremniku prošlosti. Ispravan odgovor na milost koju ste iskusili u prošlosti je zahvalnost, a ispravan odgovor na milost obećanu u budućnosti jest vjera. Zahvalni smo za prošlu milost u godini koja je prošla, i uvjereni u buduću milost za novu godinu.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/grace-for-the-new-year

Podijelite ovu objavu: