Naoružajte se obećanjima

Blago onima koji su čista srca, jer će Boga gledati! (Mt 5,8)

Kad Pavao kaže da usmrtimo djela tijela „Duhom“ (Rim 8,13), smatram da to znači da bismo trebali uzeti oružje bojne opreme Duha namijenjeno za ubijanje. To jest, mač. A to je riječ Božja (Ef 6,17).

Dakle, kad nas tijelo vodi grešnom djelu nekim strahom ili žudnjom, trebamo uzeti mač Duha i ubiti strah ili žudnju. Iz mojega iskustva, to znači prije svega odrezati korijen obećanja grijeha snagom pravog obećanja.

Tako, na primjer, kad počnem žudjeti za nekim nedopuštenim seksualnim zadovoljstvom, zamah mača, koji bi često odrezao korijen ovog obećanja, bio je: „Blago onima koji su čista srca, jer će Boga gledati“ (Mt 5,8). Sjećam se zadovoljstava koja sam okusio videći Boga jasnije kroz neokaljanu savjest; i sjećam se kratkoće i površnosti te lošeg okusa grešnog zadovoljstva, a tim je Bog ubio osvajalačku moć grijeha.

Imajući obećanja koja odgovaraju trenutnoj kušnji nadohvat ruke jedan je ključ kako se uspješno boriti protiv grijeha.

Ali, ima situacija kad nemamo savršeno odgovarajuću Božju riječ u svojim umovima. A nema vremena tražiti kroz Bibliju obećanje izrađeno po mjeri. Zato trebamo imati malo skladište oružja glavnih obećanja spremnih da se koriste kad god nam strah ili žudnja zaprijete da će nas odvesti stranputicom.

Stalno dodajte obećanja u svoje skladište oružja. No nikad ne izgubite iz vida nekoliko odabranih koje je Bog blagoslovio u vašem životu. Uvijek budite spremni sa starim obećanjima. I svako jutro tražite novo koje će vas voditi kroz dan.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/arm-yourself-with-promises

Podijelite ovu objavu: