Obožavajmo janje

I ja sam gorko plakao što se nitko ne nađe kadar niti da otvori knjigu, niti da je čita. (Otk 5,:4)

Jeste li ikad razmišljali o svojim molitvama kao o ugodnome mirisu neba? Veliki tjedan me ponovno privukao čitanju Otkrivenja, 4. i 5. poglavlja. Ovdje je mali pogled na život u nebu.

U Otkrivenju, u 5. poglavlju, vidimo svemogućeg Boga na prijestolju s knjigom u ruci. Knjiga ima sedam pečata. Svi su oni morali biti slomljeni prije negoli se knjiga može otvoriti.

Mislim da otvaranje knjige predstavlja zadnje dane u povijesti, a slamanje sedam pečata povijest kroz koju ćemo proći i doći do onih dana.

U početku, Ivan je plakao što nema nikoga dostojnog da otvori knjigu i pogleda u nju (5,4). Ali, onda je jedan od Staraca u nebu rekao: „Nemoj plakati, pobijedio je Lav iz Judina plemena, Davidov izdanak, tako da može otvoriti knjigu i njezinih sedam pečata“ (5,5).

Umirući na križu, Isus je zavrijedio pravo otvoriti podsjetnik na povijest otkupljenja i provesti svoj narod pobjedonosno kroz nju.

U sljedećem stihu, Lav je prikazan kao Janje: „gdje stoji kao zaklano“ (5,6). Nije li to predivna slika Isusove pobjede na križu?

To je sigurno kao što lav proždire neprijatelja – ali način na koji je On postigao pobjedu bilo je tako što je pustio da ga neprijatelj zakolje kao janje!

Zato je sad Janje dostojno uzeti knjigu povijesti otkupljenja iz Božje ruke i otvoriti je. To je takav kraljevski čin da dvadeset i četiri Starca (Božji odbor za slavljenje) padaju pred Janjetom u divljenju.

A znate li što su zlatne posude pune kada? Stih 8. kaže da su to „molitve svetih“. Ne znači li to da su naše molitve ugodan miris neba, da šire sladak miris pred Božjim prijestoljem i pred Janjetom?

Osnažen sam i ohrabren moliti sve češće i sve snažnije dok razmišljam da se moje molitve skupljaju i spremaju na nebu, i da su iznova prinošene Kristu u nebeskom činu slavljenja.

Budimo blagoslovljeni i počašćeni te obožavajmo Krista ovdje dolje našim molitvama, a onda se dvostruko radujmo da je odbor za slavlje u nebu prinio te molitve ponovno Kristu, kao sladak miris tamjana pred Janjetom koje je bilo zaklano.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/let-us-adore-the-lamb

Podijelite ovu objavu: