On će nas čuvati

On će vas učiniti i postojanima, do kraja, tako da budete neporočni na dan našega Gospodina Isusa Krista. Vjeran je Bog koji vas je pozvao u zajednicu sa Sinom svojim, Isusom Kristom, Gospodinom našim. (1 Kor 1,8-9)

O čemu ovisi hoćete li sačuvati vjeru dok Isus ne dođe?

Pitanje nije: Vjerujete li u vječnu sigurnost? Pitanje je: Kako ćete se sigurno sačuvati?

Oslanja li se ustrajnost vaše vjere vašu odlučnost? Ili se oslanja na Božje djelo koje nas „drži u vjeri“?

Velika je i prekrasna istina iz Pisma da je Bog vjeran i zauvijek će sačuvati one koje je pozvao. Naše pouzdanje da smo zauvijek sigurni jest pouzdanje da će nas Bog „držati u vjeri“!

Sigurnost vječnosti nije veća od sigurnosti da će nas Bog držati u vjeri sad. Ali, ta je sigurnost jako velika za one koje je Bog pozvao.

Barem tri odjeljka povezuju Božji poziv i činjenicu da nas On drži u vjeri.

  1. „On će vas učiniti i postojanima (držati vas), do kraja, tako da budete neporočni na dan našega Gospodina Isusa Krista. Vjeran je Bog koji vas je pozvao u zajednicu sa Sinom svojim, Isusom Kristom, Gospodinom našim“ (1 Kor 1,8-9).
  2. „A sam Bog, izvor mira, neka vas potpuno posveti! I neka se cijelo vaše biće – duh, duša i tijelo – sačuva besprijekorno za dolazak Gospodina našega Isusa Krista! Vjeran je onaj koji vas je pozvao: on će to i učiniti“ (1 Sol 5,23-24).
  3. „Juda, sluga Isusa Krista i brat Jakovljev, pozvanima, ljubljenima od Boga Oca i čuvanima za Isusa Krista. Neka vam Bog obilno daruje milosrđe, mir i ljubav“ (Jud 1, 1-2)

Božja „vjernost“ jamči da će on sačuvati sve koje je pozvao. (Također, pogledajte: Rim 8,30; Fil 1,6; 1 Pet 1,5; i Jud 1,24)

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/he-will-keep-us-safe

Podijelite ovu objavu: