Sigurno kao Njegov Sin

On koji čak nije poštedio vlastitog Sina, već ga predao za sve nas, kako nam neće dati sve ostalo s njime? (Rim 8,32)

Bog skida svaku bol destruktivne snage. Morate ovom vjerovati ili nećete napredovati, ili čak nećete preživjeti kao kršćani, pod pritiscima i kušnjama suvremenoga života.

Ima tako puno boli, tako puno nedaća i obeshrabrenja, tako puno neslaganja i pritisaka. Ne znam kamo bih se okrenuo kad ne bih vjerovao da svemoćni Bog odnosi svaku nedaću i svako obeshrabrenje, svaki pritisak i svaku bol, i skida njihovu destruktivnu moć, čineći da sve pridonosi povećanju moje radosti u Gospodinu.

Svijet je naš. Život je naš. Smrt je naša. Bog vlada tako uzvišeno u ime svojih izabranih da će sve s čim se suočimo u životnom vijeku poslušnosti i službe biti podređeno Njegovoj moćnoj ruci i učinjeno slugom naše svetosti i naše vječne radosti u Gospodinu.

Ako je Bog za nas, i ako je Bog Bog, onda je istina da ništa ne može uspjeti protiv nas. On, koji nije poštedio vlastita Sina, već ga predao za sve nas, kako nam neće dati sve ostalo s Njime – sve – svijet, život, smrt i sebe samoga.

Stih u Rimljanima 8,32 dragocjen je prijatelj. Božje je obećanje buduće milosti tako moćno. Ali, najvažniji je temelj. Tu je mjesto na kojem stojimo protiv svih prepreka. Bog nije poštedio vlastita Sina! Koliko će onda, ne štedeći truda, puno više dati meni sve što je Krist smrću kupio – sve stvari, sve dobro?

To je sigurno kao što je sigurno da je ljubio svog Sina!

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/as-sure-as-his-son

Podijelite ovu objavu: