Opasnost od plutanja

Zato treba da dobro pazimo na ono što smo čuli, da slučajno ne promašimo cilj. (Heb 2,1)

Svi znamo ljude kojima se to dogodilo. Nema hitnosti. Nema budnosti. Nema fokusiranog slušanja, razmišljanja ili usredotočenosti njihovih očiju na Isusa. A rezultat nije bio stajanje, već „otplutavanje“.

Poanta je: nema stajanja. Život ovog svijeta nije jezero. On je poput rijeke. A ona teče nizvodno prema uništenju. Ako iskreno ne slušate Isusa i ne razmišljate o Njemu dnevno te svoje oči ne držite uprte na Njega svakog sata, nećete stajati mirno; ići ćete unatrag. Otplutat ćete.

„Otplutavanje“ je smrtonosno za kršćanina. A lijek za to je, prema Hebrejima 2,1: „Dobro pazimo na ono što smo čuli.“ To jest, razmišljajte o onome što Bog govori u svome Sinu Isusu. Držite svoje oči na onome što Bog govori i radi u Božjem Sinu, Isusu Kristu.
Nije teško naučiti taj zamah kako bismo mogli plivati protivno struji grijeha i ravnodušnosti. Jedina stvar koja nas drži podalje od takvog plivanja naša je grešna želja da plutamo s drugim interesima.

Nemojmo se žaliti da nam je Bog dao težak posao. Slušati, razmišljati, usredotočiti svoje oči – to nije nešto što biste nazvali opisom posla. To i nije opis posla. To je samo poziv da zadovoljstvo pronađemo u Isusu kako ne bismo bili povučeni nizvodno prevarnim željama.
Ako danas plutate, jedan od znakova nade da ste nanovorođeni osjećaj je težine i rastuća želja u vašem srcu da okrenete oči prema Isusu, da razmišljate o Njemu i slušate ga u danima, mjesecima i godinama koje dolaze.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-danger-of-drifting

Podijelite ovu objavu: