Duha ćemo iskusiti vjerom

Ako imamo život po Duhu, slijedimo Duha! (Gal 5,25)

Duha ste primili prvi put kad ste povjerovali u krvlju kupljena Božja obećanja. I Duh nastavlja dolaziti, i nastavlja raditi na isti ovaj način.

Pavao retorički pita: „A onaj koji vam daje Duha i čini među vama čudesa, čini li to zbog vršenja Zakona ili zbog prihvaćanja vjere?“ (Gal 3,5). Odgovor: „Zbog prihvaćanja vjere.“

Stoga, Duh je prvi put došao i Duh se snabdijeva kroz kanal vjere. Sve što u nama postiže je kroz vjeru.

Ako ste poput mene, možda s vremena na vrijeme osjećate snažnu čežnju za moćnim djelovanjem Duha Svetoga u svome životu. Možda vapite Bogu za izlijevanjem Duha u svoj život, obitelj, crkvu ili grad. Takve su molitve dobre i ispravne. Isus je rekao: „Koliko će više Otac nebeski dati Duha Svetoga onima koji ga mole“ (Lk 11,13).

Ali, ono što sam najčešće doživio u vlastitu životu je neuspjeh da se otvorim kako bi Duh mogao raditi punom mjerom zbog vjere u Božja obećanja. Ne govorim samo o obećanju da će Duh doći kad to tražimo. Govorim o drugim dragocjenim obećanjima koja nisu izravno o Duhu već, možda, o Božjoj providnosti za moju budućnost – na primjer, „Moj će Bog ispuniti u Kristu Isusu svaku vašu potrebu“ (Fil 4,19).
To je ono što nedostaje u iskustvu mnogih kršćana dok traže snagu Duha u njihovim životima. Duh se snabdijeva kad „prihvaćamo vjeru“ (Gal 3,5) – ne samo vjeru u jedno ili dva obećanja o samome Duhu već potpune Božje prisutnosti u našoj budućnosti koja zadovoljava dušu.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/we-experience-the-spirit-through-faith

Podijelite ovu objavu: