Otvorite prozore svoga srca

Na njega sam svoga duha izlio… On ne lomi napuknutu trsku niti gasi stijenj što tinja. (Iz 42,1-3)

Vjerojatno najohrabrujuće riječi koje sam čuo zadnjih tjedana dolaze iz proročanstva u Izaiji 42,1-3 o tome kako će Isus koristiti svoju duhovnu snagu.

Osjećate li se vi kao „napuknuta trska“ – kao jedan od onih velikih, teških uskršnjih ljiljana čija je stabljika zgnječena tako da cvijet dotiče dno i ne dobiva više vode?

Osjećate li nekada kao da je vaša vjera samo mala iskra umjesto da je plamen – kao malena crvena točka na fitilju nakon što puhnete u svjećice na rođendanskoj torti?

Ohrabrite se! Kristov Duh je Duh ohrabrenja: neće otrgnuti vaš cvijet; neće ugasiti vašu iskru.

„Na meni je Duh Gospodnji… da donesem Radosnu vijest siromasima“ (Lk 4,18). „Sunce pravde će ogranuti sa zdravljem u zrakama“ (Mal 4,2). „Ja sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama“ (Mt 11,29). „U Jahvu se uzdaj, ojunači se, čvrsto nek bude srce tvoje: u Jahvu se uzdaj“ (Ps 27,14).

Možda smo tužni što smo samo iskra umjesto plamteće vatre. Ali, poslušajte! Budite ohrabreni: Da, postoji velika razlika između iskre i vatre. No postoji beskrajna razlika ako ima iskre i ondje gdje je nema! Gorušičino je sjeme (vjere) beskrajno bliže tome da bude planina nego da uopće nema sjemena.

Otvorite prozor Božjih obećanja i pustite Duhu da zapuše u svaku sobu vašeg srca. Božji Sveti Vjetar neće lomiti niti ugasiti. Podići će vašu glavu i raspiriti vašu iskru u plamen. On je Duh ohrabrenja.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/open-the-windows-of-your-heart

Podijelite ovu objavu: