Proboj jedanaestog sata

Isuse, sjeti me se kada dođeš u svoje kraljevstvo! (Lk 23,42)

Jedna od najvećih načina kako ćete ubiti nadu je da se već dugo vremena pokušavate promijeniti i niste uspjeli.
Gledate unatrag i mislite: Kakva korist? Čak i da mogu doživjeti proboj, ostalo bi tako malo vremena živjeti ovaj život novim načinom da to ne bi bilo ništa u odnosu s toliko desetljeća promašaja.

Bivši pljačkaš (razbojnik na križu pokraj Isusa) živio je možda još sat prije nego što je umro. Bio je promijenjen. Živio je na tome križu kao novi čovjek s novim stavovima i djelima (bez skrivanja). Ali, 99,99% svog života je potratio. Je li tih zadnjih dva sata novoga života išta vrijedilo?

Vrijedilo je za svu vječnost. Taj bivši razbojnik, kao i svi mi, stajat će pred Isusovom sudačkom stolicom i dati račun za svoj život. „Jer nam se svima treba pojaviti pred sudom Kristovim, da svaki primi što je zaslužio: nagradu ili kaznu, već prema tome što je za zemaljskog života činio“ (2 Kor 5,10). Kako će toga dana njegov život svjedočiti o novome rođenju i sjedinjenju s Kristom?

Zadnji će sati pričati priču. On je bio novi čovjek. Njegova je vjera bila stvarna. Uistinu je ujedinjen s Kristom. Kristova pravednost je njegova. Njegovi su grijesi oprošteni.

To će njegovi posljednji sati proglašavati na posljednjem sudu. Njegova je promjena važna. Bila je, i bit će, prekrasno svjedočanstvo Božje milosti i stvarnosti njegove vjere i ujedinjenja s Kristom.

Vratimo se sad na našu borbu s promjenom. Ne govorim da vjernici, koji se bore, nisu spašeni kao taj razbojnik. Jednostavno govorim da su zadnje godine i posljednji sati života važni.

Ako u posljednjih 1% svojih života dobijemo pobjedu nad nekim dugotrajnim grešnim navikama ili bolnim manama u vlastitoj osobnosti, bit će to prekrasno svjedočanstvo moći koju ima milost sada; i bit će dodani svjedok (ne samo jedan) na posljednjem sudu naše vjere u Krista i našeg ujedinjenja s njim.

Ohrabrite se, vi koji se borite. Nastavite moliti, tražiti, kucati. Nastavite gledati na Krista. Ako Bog dobiva slavu spašavajući pljačkaše u jedanaestom satu, sigurno ima svoju svrhu zašto je čekao tako dugo da vam da proboj koji ste tražili desetljećima.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/eleventh-hour-breakthroughs

Podijelite ovu objavu: