Što to znači voljeti Boga

O Bože, ti si Bog moj: gorljivo tebe tražim; tebe žeđa duša moja, tebe želi tijelo moje, kao zemlja suha, žedna, bezvodna. U Svetištu sam tebe motrio gledajuć ti moć i slavu. (Ps 69,2-3)

Samo će Bog zadovoljiti srce kakvo je Davidovo. A David je bio čovjek prema Božjem srcu. Takvo je stvoreno.

To je bit onoga što znači voljeti Boga – biti zadovoljno u njemu. U Njemu!

Ljubiti Boga uključit će poslušnost svim Njegovim zapovijedima; uključit će vjeru u svaku Njegovu riječ; uključit će hvalu Njemu za sve darove; ali bit ljubavi prema Bogu je uživanje u svemu tko on jest. A to je uživanje u Bogu koje u punini proslavlja Njegovu vrijednost.

Svi to znamo intuitivno, kao i iz Pisma. Osjećamo li počašćeni ljubavlju onih koji nam služe usiljeno iz dužnosti, ili ljubavlju onih koji uživaju u zajedništvu s nama?

Moja žena dobiva najveću čast kad kažem: „Čini me sretnim provoditi vrijeme s tobom.“ Moja je sreća jeka njezine izvrsnosti. A tako je i s Bogom. Najviše se proslavlja u nama kad smo najzadovoljniji u Njemu.

Nitko od nas nije došao do savršenog uživanja u Bogu. Često tugujem zbog mrmljanja svog srca zbog gubitka svjetovne udobnosti. Ali okusio sam da je Bog dobar. Božjom milošću znam izvor svoje vječne radosti.

Zato volim provoditi svoje dane mameći ljude u radost dok ne kažu sa mnom: „Za jedno molim Jahvu, samo to ja tražim: da živim u Domu Jahvinu sve dane života svoga, da uživam milinu Jahvinu i Dom njegov gledam“ (Ps 27,4).

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/what-it-means-to-love-god

Podijelite ovu objavu: