Zadobijte što ne možete izgubiti

Isus ih pogleda i reče: „Ljudima je to nemoguće, ali nije Bogu; jer – ‘Bogu je sve moguće’“ (Mk 10,27)

Ovdje su dva velika Isusova poticaja da postanete aktivni u službi i posvetite se misionarskim ciljevima.
1. Sve što je nemoguće čovjeku, moguće je Bogu (Mk 10,27). Obraćenje okorjelih grešnika bit će djelo Božje i slagat će se s Njegovim suverenim planom. Ne trebamo se bojati ili uzrujavati zbog naših slabosti. Bitka je Božja, i On će dati pobjedu.
2. Krist obećaje raditi za nas i biti s nama toliko da, kad naš misionarski život bude završen, nećemo moći reći da smo išta žrtvovali (Mk 10,29-30).

Kad slijedimo Njegov misionarski recept, otkrivamo da čak i bolne nuspojave rade na poboljšanju našeg stanja. Naše duhovno zdravlje, našu radost, On stostruko poboljšava. I kad umremo, nećemo umrijeti. Dobivamo vječni život.
Ne pozivam vas da napustite svoju hrabrost i žrtvujete sve za Krista. Pozivam vas da se odreknete svega što imate, da zadržite život koji zadovoljava vaše najdublje čežnje. Pozivam vas da sve stvari smatrate blatom radi nenadmašive vrijednosti službe Kralja nad kraljevima. Pozivam vas da skinete svoje u trgovini kupljene krpe i odjenete haljine Božjih veleposlanika.
Obećavam vam progon i neimaštinu – ali „sjetite se radosti“! „Blago progonjenima zbog pravednosti, jer je njihovo kraljevstvo nebesko!“ (Mt 5,10)

8. siječnja 1956. godine, petorica Indijanaca iz plemena Auca u Ekvadoru, ubila su Jima Elliota i njegovu četvoricu misionarskih prijatelja dok su pokušavali donijeti Evanđelje šezdesetak članova plemena Auca.
Četiri mlade žene izgubile su svoje muževe i devetero je djece izgubilo svoje očeve. Elisabeth Elliot napisala je da je svijet to nazvao tragedijom iz noćne more. Onda je dodala: „Svijet nije prepoznao istinu u drugom dijelu rečenice vjerovanja Jima Elliota: „Nije glup onaj koji daje ono što ne može zadržati kako bi dobio ono što ne može izgubiti.“

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/gain-what-you-cannot-lose

Podijelite ovu objavu: