Božićni model za misiju

Kao što ti mene posla u svijet, i ja njih poslah u svijet. (Iv 17,18)

Božić je model za misije. Misijske su djelatnosti ogledalo Božića. Kako ja, tako i ti.

Na primjer, opasnost. Krist je došao svojima, a njegovi ga nisu primili. Kovali su urotu protiv Njega. Nije imao trajnog doma. Podigli su lažne optužbe protiv Njega. Bičevali su ga i izrugivali mu se. Umro je nakon tri godine službe. Kao i Njemu, sve se to može i vama dogoditi.

Ali, postoji gora opasnost od ijedne od ovih kojoj je Isus pobjegao. Pobjegnite joj i vi!

Sredinom 16. stoljeća Francis Xavier (1506. – 1552.), katolički misionar, pisao je ocu Perezu od Malacce (danas dio Indonezije) o opasnostima svoje misije u Kini. Rekao je:

“Opasnost svih opasnosti bila bi izgubiti pouzdanje i sigurnost u Božje milosrđe… Ne vjerovati Njemu bilo bi gore nego bilo koje fizičko zlo koje nam svi Božji neprijatelji zajedno mogu nanijeti jer bez Božjeg dopuštenja ni đavoli ni njihovi ljudski službenici ne mogu nas skrenuti nimalo.“

Najveća opasnost s kojom se misionar suočava je nepouzdanje u Božje milosrđe. Ako se ta opasnost izbjegne, onda sve ostale opasnosti gube svoj žalac.

Bog svaki bodež čini žezlom u našoj ruci. Kao što kaže J.W. Alexander: „Svaki trenutak sadašnjeg napora bit će milostivo otplaćen milijunom godina u slavi.“

Krist je pobjegao opasnosti nepouzdanja. Stoga ga je Bog podigao na najveću visinu!

Ovoga adventa zapamtite da je Božić model za misije. Kako ja, tako i vi. I misija znači opasnost. A da je najveća opasnost nepovjerenje u Božje milosrđe. Podlegnete li tome, sve je izgubljeno. Pobijedite ovdje i ništa vam ne može nauditi za milijun godina.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-christmas-model-for-missions

Podijelite ovu objavu: