Božji neopisivi dar

Jer ako smo izmireni s Bogom smrću njegova Sina dok smo još bili neprijatelji, mnogo ćemo se sigurnije, već izmireni, spasiti njegovim životom. Ali ne samo to, već se i ponosimo u Bogu po našem Gospodinu Isusu Kristu, po kome smo sada postigli izmirenje. (Rim 5,10-11)

Kako na praktičan način primamo izmirenje i ponos u Bogu? Jedan je odgovor da to činimo kroz Isusa Krista. To znači, barem djelom, da je portret Isusa u Bibliji – Isusovo djelo i riječi naslikane u Novom zavjetu – važan sadržaj vašega ponosa u Bogu. Ponos bez Kristova sadržaja ne časti Krista.

U 2. Korinćanima 4,4-6, Pavao opisuje obraćenje na dva načina. U 4. stihu kaže da vidi „svjetlo sjajne Radosne vijesti Krista, koji je slika Božja“. A u 6. stihu kaže da vidi „slavu Božju na licu Kristovom“. U oba slučaja vidite poantu. Imamo Krista, koji je slika Božja, i imamo Boga koji se vidi na Kristovu licu.

Praktično, kako biste bili ponosni u Bogu, ushićeni ste onim što vidite i znate o Bogu u slici Isusa Krista. A to dolazi do punog iskustva kad je ljubav Božja izlivena u naša srca po Duhu Svetome, kako to piše u Rimljanima 5,5.

I evo poante Božića. Ne samo što je Bog kupio naše izmirenje kroz smrt našega Gospodina Isusa Krista (Rim 5,10), i ne samo što je Bog omogućio da primimo to izmirenje kroz Isusa Krista već se čak i sada ponosimo u samome Bogu kroz našege Gospodina Isusa Krista (Rim 5,11).
Isus je kupio naše izmirenje. Isus nas osposobljava da primimo izmirenje i otvorimo dar. A sam Isus sjaji kroz ukrasni papir – neopisivi dar – kao Bog u tijelu, i raspiruje sav naš ponos u Bogu.

Gledajte na Isusa ovog Božića. Primite izmirenje koje je kupio. Nemojte dar staviti neotvoren na policu. I nemojte ga otvoriti i učiniti sredstvom za sva ostala zadovoljstva.

Otvorite i uživajte u daru. Ponosite se u Njemu. Neka On bude vaše zadovoljstvo. Neka On bude vaše blago.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/god-s-indescribable-gift

Podijelite ovu objavu: