Da vjerujete

Mnoga je druga čudesa učinio Isus pred svojim učenicima. Ona nisu opisana u ovoj knjizi. A ova su opisana da trajno vjerujete da je Isus Mesija, Sin Božji, te da vjerujući imate život po njemu. (Iv 20,30-31)

Snažno osjećam da se među nama koji smo odrasli u Crkvi i koji možemo recitirati velike doktrine svoje vjere u snu i koji zijevamo prolazeći kroz „apostolsko vjerovanje“ – nešto mora dogoditi što bi nam pomoglo da osjetimo divljenje, strah, zaprepašćenje i čudo Sina Božjeg, rođenoga od Oca iz vječnosti, koji je odsjaj slave Božje, koji je slika Njegove osobe, kroz kojega je sve stvoreno, koji drži svemir snagom svoje riječi.

Možete pročitati sve bajke ikad napisane, svaki tajanstveni triler, svaku priču o duhovima, i nikad nećete pronaći nešto tako šokantno, čudno i očaravajuće kao priču o utjelovljenju Sina Božjeg.

Kako li smo mrtvi! Kako okorjeli i bezosjećajni na Tvoju slavu i Tvoju priču! Kako sam se često morao pokajati i reći: „Bože, žao mi je što priče koji su ljudi izmislili potiču moje emocije, moje divljenje, čuđenje i radost više nego tvoja istinita priča.“

Zvjezdani trileri našeg doba, kao „Zvjezdani ratovi“ i „Carstvo uzvraća udarac“, mogu nam učiniti veliko dobro: mogu nas poniziti i dovesti do pokajanja, pokazujući nam da smo stvarno sposobni za neko čuđenje i divljenje koje tako rijetko osjećamo kad razmišljamo o vječnom Bogu i kozmičkom Kristu te pravom živom dodiru između njih i nas u Isusu iz Nazareta.

Kad je Isus rekao: „Ja sam se zato rodio i zato došao na svijet“ (Iv 18,37), rekao je nešto što je ludo, čudno i jezovito, kao i svaka druga izjava u znanstvenoj fantastici koju ste ikad pročitali.

O, kako se molim za proboj Duha Svetog za mene i za vas; da iskusim Svetoga Duha na zastrašujući nači, kako bi me probudio za nezamislive Božje stvarnosti.

Uskoro će munja ispuniti nebo od izlaska do zalaska sunca, i pojavit će se na oblacima jedan nalik Sinu Čovječjem sa svojim moćnim anđelima u plamtećoj vatri. I jasno ćemo ga vidjeti. I bilo od užasa ili čistog uzbuđenja, drhtat ćemo i čuditi se kako smo mogli živjeti toliko dugo s tako pitomim, bezopasnim Kristom.

Ove su stvari zapisane kako biste mogli vjerovati da je Isus Krist Sin Božji koji je došao na svijet. Stvarno vjerovati.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/that-you-may-believe

Podijelite ovu objavu: