Energija za današnje poslove

Sa strahom i trepetom radite oko svojega spasenja. Jer Bog je taj koji iz svoje dobrohotnosti izvodi u vama i htijenje i djelovanje. (Fil 2,12-13, Varaždinski prijevod)

Bog je ovdje presudan činitelj. Iz svoje dobrohotnosti on daje i htijenje i djelovanje. Ali, vjerovati u ovo ne čini kršćane pasivnima. Čini ih punima nade, energije i hrabrosti.

Svaki dan imam posao koji treba obaviti u našim posebnim službama. Pavao zapovijeda da radimo na tome. Ali nam kaže kako to činiti sa snagom buduće milosti: vjerovati obećanju da će danas Bog biti na djelu u vama i dati htijenje i djelovanje iz svoje dobrohotnosti.
Sam Bog, tako što milostivo ulazi u svaki trenutak, omogućava da budućnost postane sadašnjost. Nije zahvalnost za prošlu milost ono na što se Pavao usredotočuje kad objašnjava kako se „trudio više nego oni svi“ (1 Kor 15,10). To je svježa milost za svaki novi pohod u njegovu misionarskom djelu.

Snaga buduće milosti snaga je živog Krista – uvijek tu da radi za nas, u svakome trenutku u koji uđemo. Tako, kad Pavao opisuje utjecaje Božje milosti koja je bila s njim, kaže: „Ne usuđujem se reći nešto od onoga što Krist nije po meni učinio za obraćenje pogana riječju i djelom“ (Rim 15,18).

Stoga, budući da se nije usuđivao govoriti ništa osim onoga što je Krist postigao kroz njegovu službu, a činjenica je da je govorio o tome što je milost postigla kroz njegovu službu (1 Kor 15,10), to mora značiti da je snaga milosti zapravo snaga Kristova.
Snaga koju trebamo za sutrašnju službu buduća je milost svemogućeg Krista koji će uvijek biti tu za nas – spreman htjeti i spreman raditi iz svoje dobrohotnosti.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/energy-for-today-s-to-dos

Podijelite ovu objavu: