Moja duša žeđa za Bogom

Kao što košuta žudi za izvor-vodom, tako duša moja čezne, Bože, za tobom. Žedna mi je duša Boga, Boga živoga: o kada ću doći i lice Božje gledati? (Ps 42,2-3)

Autor ne žeđa prije svega za oslobođenjem od prijetećih okolnosti, on ne žeđa za bijegom od svojih neprijatelja ili za njihovom propašću.

Nije pogrešno željeti oslobođenje i moliti za njega. Ponekad je ispravno moliti za poraz neprijatelja. Ali, važniji od svega toga je sam Bog.

Kad razmišljamo i susjećamo s Bogom u Psalmima, ovo je glavni rezultat: počinjeno ljubiti Boga i želimo ga vidjeti, biti s Njim i biti zadovoljeni u divljenju i slavljenju Njega.

Zadnje pitanje 2. stiha je: „Kada ću doći i lice Božje gledati?“ Odgovor na to pitanje nalazimo u Ivanovu evanđelju 14,9 i 2. Korinćanima 4,4. Isus je rekao: „Tko je vidio mene, vidio je i Oca.“ A Pavao je rekao da, kad se obratimo Kristu, vidimo „svjetlo sjajne Radosne vijesti Krista, koji je slika Božja.“

Kad vidimo Kristovo lice, vidimo Božje lice. I vidimo slavu Njegova lica kad čujemo priču Evanđelja o Njegovoj smrti i uskrsnuću. To je „Radosna vijest Krista, koji je slika Božja.“

Neka Gospodin poveća vašu glad i žeđ da vidite lice Božje. I neka vam da želju kroz Radosnu vijest Krista, koji je slika Božja.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/my-soul-thirsts-for-god

Podijelite ovu objavu: