Tri primjera borbene vjere

Zato se uvijek i molimo za vas da vas Bog naš učini dostojnima poziva i da snažno dovede do savršenstva svako nastojanje oko dobrote i svaku vjersku djelatnost. (2 Sol 1,11)

Kad je Pavao rekao da Bog ispunjava naša nastojanja oko dobrote svojom snagom našom vjerom, htio je reći da pobjeđujemo grijeh i činimo pravednost tako što smo zadovoljni svime što Bog obećaje za nas u Kristu sljedećih pet minuta, pet mjeseci, pet desetljeća i u vječnosti.

Ovdje su tri primjera kako bi to moglo funkcionirati u vašem životu:

  1. Ako odlučite u srcu davati požrtvovno i velikodušno, Božja snaga kojom ćete ispuniti tu odluku doći će vam dok se pouzdajete u Njegovu buduću milost za obećanje: „A moj će Bog ispuniti u Kristu Isusu Svaku vašu potrebu raskošno prema svom bogatstvu“ (Fil 4,19). I za obećanje: „Tko obilato sije, obilato će i žeti“ (2 Kor 9,6). I za obećanje: „A Bog može tako obilato izliti na vas svaku vrstu milosti, da mognete imati uvijek i u svemu sasvim dovoljno svega i još imati viška za koje mu dobro djelo“ (2 Kor 9,8).
  2. Ako se u srcu odlučite odreći pornografije, Božja snaga kojom ćete ispuniti tu odluku doći će vam dok se pouzdajete u Njegovu buduću milost za obećanje: „Blago onima koji su čista srca, jer će Boga gledati“ (Mt 5,8). „Ako te tvoje desno oko navodi na grijeh, iščupaj ga i baci od sebe, jer je bolje da ti propadne jedan od udova nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao“ (Mt 5,29). Puno bolje. Prekrasno bolje. I još više zadovoljavajuće.
  3. A ako u srcu odlučite svjedočiti za Krista kad se pokaže prilika, Božja snaga kojom ćete ispuniti tu odluku doći će vam dok se pouzdajete u Njegovu buduću milost za obećanje: „Ne budite zabrinuti kako ćete ili što ćete govoriti, jer će vam se onoga časa dati što treba da govorite“ (Mt 10,19).

Neka Bog poveća našu svakodnevnu vjeru u svoju nepresušnu, krvlju kupljenu, buduću milost koja veliča Krista.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/3-examples-of-fighting-faith

Podijelite ovu objavu: