Neprijateljski prema Spasitelju

I, najedanput povikaše: „Što hoćeš od nas, Sine Božji? Jesi li došao ovamo da nas mučiš prije vremena?“ (Mt 8,29)

Demoni su ovdje naučili tajnu. Znali su da su osuđeni na propast. Znali su da će Sin Božji biti pobjednik. Ali nisu znali, dok se nije dogodilo, da Krist dolazi prije vremena krajnjeg poraza.

Krist neće čekati da padnu atomske bombe kako bi završio rat. On je počeo voditi neprijateljske snage u Sotonin teritorij. Istrenirao je „živu momčad“ da izvodi opasne operacije spašavanja. Krist je izvojevao puno taktičkih pobjeda prije vremena završne strateške pobjede.

Rezultirajući mentalitet ratovanja je ovaj: s obzirom na to da je Sotonina propast sigurna, i on to zna, možemo ga uvijek podsjetiti na to kad nas kuša da ga slijedimo. Možemo se smijati i reći: „Ti si poludio. Tko se želi pridružiti snagama koje predvodi gubitnik?!“

Crkva je oslobođeni neprijatelj „boga ovog svijeta“ (2 Kor 4,4). Mi smo gerilci i obadi. Mi smo buntovnici pobunjenog kraljevstva „gospodara zračnog kraljevstva“ (Ef 2,2).

Nije sigurno. Ali je uzbudljivo. Mnogi su životi izgubljeni. Sotonine su snage uvijek u izvidnici buntovničkih aktivnosti. Krist je zajamčio uskrsnuće svima koji će se boriti do smrti. Ali nije jamčio udobnost, ili prihvaćanje ovog svijeta, ili blagostanje na neprijateljskom teritoriju.

Mnogi su rado ostavili svoje živote na bojišnici radeći prema nalogu Zapovjednika. Ja ne mogu zamisliti bolji način kako živjeti – ili umrijeti!

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/subversive-for-the-savior

Podijelite ovu objavu: