Pavlovo spasenje je bilo radi vas

A postigao sam milosrđe upravo zato da na meni, prvome, Krist Isus pokaže svu svoju strpljivost za primjer onima koji će vjerovati u njega da postignu život vječni. (1 Tim 1,16)

Pavlovo je obraćenje bilo za vašu korist.

Želim da ovo uzmete osobno. Bog vas je imao u vidu izabravši Pavla i spasivši ga suverenom milošću.

Ako vjerujete u Isusa za vječni život – ili ako ćete još vjerovati u Njega za vječni život – onda je Pavlovo obraćenje za vašu korist. Tako vam je jasna Kristova nevjerojatna strpljivost.

Pavlov život prije obraćenja bio je dugo, dugo iskušenje za Isusa. „Zašto me progoniš?“, Isus je pitao (Dj 9,4). „Tvoj život nevjere i pobune je moje progonstvo!“ Pavao je bio odvojen za Boga prije negoli se rodio. Dakle, cijeli je njegov život bilo jedno dugo zlostavljanje Boga i jedno dugo odbacivanje i sramoćenje Isusa koji ga je ljubio.

Zato Pavao kaže da je njegovo obraćenje prekrasan prikaz Isusove strpljivosti. A to je ono što on nudi i vama danas.

Za našu je korist Isus napravio sve ovo na taj način. Da nam „pokaže svu svoju strpljivost“. Da ne bismo posustali. Da ne bismo mislili da nas zapravo ne može spasiti. Da ne bismo mislili da je brz na ljutnju. Da ne bismo mislili da smo otišli predaleko. Da ne bismo mislili da se naši najdraži ne mogu obratiti – odjednom, neočekivano, Isusovom suverenom, preobilnom milošću.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/paul-s-salvation-was-for-you

Podijelite ovu objavu: