Proslavite Boga svojim tijelom

Proslavite, dakle, Boga svojim tijelom! (1 Kor 6,20)

„Slavljenje“ je termin koji koristimo kad govorimo o svakom činu srca, uma i tijela s namjerom da izražava beskrajnu Božju vrijednost. Za to smo stvoreni.

Kad razmišljate o slavljenju, nemojte razmišljati samo o nedjeljnoj službi. To je golemo ograničenje kojeg nema nigdje u Bibliji. Cijeli bi život trebao biti slavljenje.

Uzmite za primjer doručak, na primjer, ili zajutrak. 1. Korinćanima 10,31 kaže: „Bilo da jedete, bilo da pijete, bilo da što drugo činite, sve činite na slavu Božju!“ Ne možemo činiti osnovnije od jedenja i pijenja. Što je stvarnije i nalik čovjeku nego to?
Ili uzmite seks, na primjer, Pavao kaže da je alternativa bludništvu slavljenje.

„Bježite od bludnosti! Svaki drugi grijeh koji čovjek učini izvan tijela je; a bludnik griješi protiv vlastitog tijela. Ili zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga, koji stanuje u vama i koji vam je dan od Boga? Ne znate li da ne pripadate sami sebi jer ste kupljeni? Proslavite, dakle, Boga svojim tijelom!“ (1 Kor 6,18-20).

Ili uzmite smrt kao zadnji primjer. Ovo će biti u našem tijelu. Zapravo, to će biti zadnji čin tijela na ovoj Zemlji. Tijelo se oprašta. Kako ćemo slaviti u tom posljednjem činu svoga tijela? Odgovor vidimo u Filipljanima 1,20-21. Pavao kaže da je njegova jedina nada da Krist bude proslavljen u njegovu tijelu kroz smrt. Zatim dodaje: „Za me je… smrt dobitak.“ Izražavamo beskonačnu vrijednost Krista ako ubrajamo smrt u svoj dobitak.

Imate tijelo. Ali ono nije vaše. „Ne znate li da ne pripadate sami sebi jer ste kupljeni? Proslavite, dakle, Boga svojim tijelom!“

Uvijek ste u hramu. Uvijek slavite.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/glorify-god-in-your-body

Podijelite ovu objavu: