Služba – važnija od života

Meni ni najmanje nije do života; samo da dovršim svoju trku – službu koju primih od Gospodina Isusa: svjedočiti za Evanđelje milosti Božje. (Dj 20,24)

Prema Novome zavjetu, „služba“ je ono što rade kršćani. Posao je pastora opremiti svete za djelo službe (Ef 4,12). Ali obični su kršćani oni koji vrše službu. Služba je raznolika isto koliko su kršćani raznoliki. Nije to kao ured starješine ili đakona; to je životni stil posvećen veličanju Krista.

To znači da „činimo dobro svima, posebno onima koji po ovoj vjeri pripadaju istoj obitelji“ (Gal 6,10). Bilo da smo bankari ili zidari, znači da nam je cilj napredak vjere i svetost drugih ljudi.

Ispuniti svoju službu važnije je nego ostati živ. Ovo je uvjerenje ono što čini živote radikalno posvećenih ljudi tako nadahnjujućim za promatranje. Većina ih govori kako je Pavao u Djelima apostolskim, u 20. poglavlju, objašnjavao službu. Vršiti službu koju nam Bog daje važnije je od života.

Možda mislite da trebate spasiti svoj život kako biste vršili službu. Baš suprotno, način na koji izgubite svoj život može biti završni kamen vaše službe. Zasigurno je tako bilo za Isusa, već u njegovim tridesetima.

Ne trebamo se uzrujavati zbog ostajanja na životu kako bismo završili našu službu. Samo Bog zna vrijeme koje je dao našoj službi.
Henry Martyn je bio u pravu rekavši: „Ako [Bog] ima posao za mene, ne mogu umrijeti.“ Drugim riječima, besmrtan sam dok se moj posao ne završi. Stoga, služba je važnija od života.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/ministry-more-important-than-life

Podijelite ovu objavu: