Što je vaš cilj?

Pazimo jedan na drugoga da se potičemo na ljubav i dobra djela. (Heb 10,24)

Kad ujutro ustanete i suočite se s danom, što kažete sebi o nadanjima za taj dan? Kad na dan gledate od početka prema kraju dana, što želite da se dogodi jer ste vi živjeli?

Ako kažete: „Čak ni ne razmišljam na taj način. Samo ustanem i radim što moram činiti“, onda ste sebe odrezali od osnovnih značenja milosti i izvora vodstva, snage, plodonosnosti i radosti. Kristalno je jasno u Bibliji, uključujući ovaj tekst, da Bog želi da svjesno ciljamo u nešto važno tijekom dana.

Božja otkrivena volja za vas je da, kad ujutro ustanete, ne švrljate besciljno kroz dan, puštajući običnim okolnostima da rukovode onime što radite, već da ciljate na nešto – da se usredotočite na posbnu svrhu. Govorim ovdje o djeci, tinejdžerima i odraslima – samcima, vjenčanima, udovcima, majkama i svima drugima.

Besciljnost je slična beživotnosti. Mrtvo lišće u dvorištu može se kretati više nego bilo što drugo – više od psa ili djece. Vjetar puše na ovu stranu, ono ide na ovu stranu. Vjetar puše na onu stranu, ono ide na onu stranu. Ono se okreće, skače, preskače, stišće se uz ogradu, ali nema baš nikakav cilj. Ono je puno pokreta i prazno života.

Bog ljude nije stvorio kako bi njegove slike bile besciljne, kao beživotno lišće, tjerano vjetrom u dvorištu života. Stvorio nas je da imamo svrhu – da imao fokus i ciljamo u njega sve dane svoga života. Koji je vaš cilj danas?

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/what-is-your-aim

Podijelite ovu objavu: