Strašna sudbina

… Isusa, našega osloboditelja od srdžbe koja će doći. (1 Sol 1,10)

Sjećate li se vremena kad ste se kao dijete izgubili, ili se pokliznuli na litici, ili umalo utopili? Onda ste odjednom bili spašeni. Držali ste se za „goli život“. Drhtali ste od straha zbog onog što ste umalo izgubili. Bili ste sretni. Oh, tako sretni i zahvalni. I drhtali ste od radosti.

Tako se ja osjećam na kraju godine o mom spasenju od Božjega gnjeva. Cijeli smo dan za Božić imali vatru u ognjištu. Ponekad je ugljen bio tako vruć da, kad sam ga podjario, opekao bi me. Povukao sam se i stresao pri strašnoj pomisli na Božji gnjev protiv grijeha u paklu. O, kako će to biti neopisivo strašno!

Božićno sam popodne posjetio ženu koja je opekla 87% svog tijela. U bolnici je bila od kolovoza. Moje je srce bilo slomljeno zbog nje. Kako je prekrasno bilo pokazati joj nadu iz Božje riječi! Ali, došao sam misleći ne samo o njezinoj boli u životu već i o vječnoj boli od koje sam spašen kroz Isusa.

Je li ova drhteća radost odgovarajući način kako završiti godinu? Pavao je bio radostan što je Gospodin s neba Isus koji nas oslobađa „od srdžbe koja će doći“ (1 Sol 1,10). Upozorio je da „onima samovoljnicima i koji se protive istini… njima srdžba i gnjev“ (Rim 2,8). „Zbog [bluda, nečistoće i lakomstva] dolazi srdžba Božja na neposlušne ljude“ (Ef 5,6).

Na kraju godine završavam svoje putovanje kroz Bibliju i čitam posljednju knjigu, Otkrivenje. To je slavno proročanstvo o Božjoj pobjedi i vječnoj radosti svih koji „badava uzmu vode života“ (Otk 22,17). Nema više suza, nema više boli, nema više depresije, nema više tuge, nema više smrti (Otk 21,4).

Ali jao, horor onima koji se ne pokaju i čvrsto drže Isusova svjedočanstva! Opis Božjega gnjeva od „apostola ljubavi“ (Ivana) je strašan. Oni koji prezru Božju ljubav „pit će vino Božje srdžbe koje stoji natočeno, čisto, u čaši njegova gnjeva. Bit će mučen ognjem i sumporom pred svetim anđelima i pred Janjetom. I dim se njihovih muka diže u vijeke vjekova; i nemaju mira ni dan ni noć“ (Otk 14,10-11). „I tko se god ne nađe upisan u knjizi života, bi bačen u ognjeno jezero“ (Otk 20,15). Isus „gazi tijesak vina uskipjelog gnjeva Boga Svemogućega“ (Otk 19,15). „Grožđe u tijesku bi zgaženo izvan grada i iz tijeska se razli krv konjima do uzda u širinu od tisuću i šest stotina stadija [oko 300 km]“ (Otk 14,20).

Dršćem od radosti što sam spašen! O, sveti Božji gnjev je strašna sudbina. Bježite od toga, braćo i sestre. Bježite od toga svom svojom moći. I spasimo mnoge dok možemo! Ne čudi što je više radosti u nebu zbog jednoga grešnika koji se pokaje nego zbog 99 pravednih (Lk 15,7)!

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/a-horrible-destiny

Podijelite ovu objavu: